Ловці криворізьких миттєвостей

Того дня до місця старту на Соцмісті прийшли віддати шану великому винаходу людства – фотокамері – понад півтори сотні аматорів, об’єднаних у 47 команд. За цим показником наше місто поступається хіба що Санкт-Петербургу. Серед прихильників письма світлом можна було побачити людей різного віку, уподобань та занять. Скажімо, наймолодшому учасникові загальноміської гри-конкурсу під назвою “Фотоквест” (у перекладі «фотопошук») заледве виповнилось 15, а найстаршому минає четвертий десяток. Блискали об’єктивами найрізноманітніші моделі фотокамер. З деяких рюкзаків виглядали дорогі штативи, а хтось захопив окрім дешевенького апарата лише шмат доброго настрою.

Скінчилась фотопригода в затишній атмосфері концертного залу молодіжного центру “Шелтер плюс”. Там на публіку чекали веселі ведучі та відомі криворізькі музичні гурти. Навіть під час визначення переможців панувала невимушена атмосфера, сповнена великих жартів. Відчувалося, що для молоді головне не так перемога, як незабутньо проведений з давніми і новими друзями час. Упевнено перемогли хлопці з команди “Zhuck & Guk”. Вони разом з іншими двома призерами – командами “Валянки” та “Дрім-Тім” отримали призи від партнерів “Фотоквесту” – мережі магазинів “Світ комп’ютера” та фотостудії “Імідж”.

Організатори гри-конкурсу після змагального дня додали, що до удостоєних призів доплюсують ще й нагороджених за першість у трьох номінаціях: за найкумедніші фото, за творчий підхід до виконання завдання, за найтехнічніший знімок. Також організатори повідомили, що наступна гра, ймовірно, пройде в переддень Дня міста й буде присвячена цій значній даті в житті Кривого Рогу.

Фотоквест” довів, що не перевелися в нашому місті люди, здатні за допомогою фотокамери творчо й нестандартно мислити. Та ви самі можете в цьому переконатися, завітавши до фотостудії “Імідж”, де впродовж місяця експонуватимуть найкращі роботи “Фотоквесту”.

Кирило КАЗАЧЕК
(“Червоний Гірник №62-63)