На старт з фотокамерами

Наступного уїк-енду Кривий Ріг учетверте порине у творчу лихоманку, іменовану ФотоКвестом. Щоб нагадати міській спільноті, що це за явище, організатори заходу, раніше не надто обтяженого формальностями, цього разу влаштували у Народному домі прес-конференцію.

Заступник директора молодіжно-підліткового центру “Шелтер+”, один із ініціаторів ФотоКвеста Юлій Морозов розповів про нововведення у правилах проведення змагання. Отож, воно відбудеться під гаслом “ФотоКвест – нове слово в індустрії розваг”, Старт намічено на 10 годину 13 вересня від фонтану в парку ім. Б. Хмельницького. До участі запрошуються команди до 5 осіб, озброєні цифровими камерами, заздалегідь зареєстровані на сайті www.photoquest.dp.ua та які сплатили вступні 20 грн. Заявка на місці коштуватиме вдвічі дорожче. За словами Ю. Морозова, така символічна плата змусить учасників серйозніше ставитись до акції.

Далі команди отримують в конверті теми, протягом 5 годин їх потрібно проілюструвати.

Компетентне журі у складі відомих криворізьких фотомайстрів та дизайнерів перегляне другого дня упольоване і оголосить авторів найдостойніших кадрів. Головними призами будуть оригінальні статуетки. Фотоголовий – золотий, срібний, бронзовий (напевно, для інтриги не уточнювалось, із справжніх металів вони виконані чи названі так умовно).

Керівник проекту, чільник творчого об’єднання “Ульянов” Володимир Ільєнко зазначив, що перший ФотоКвест зібрав 47 команд, наступні ж мали до 70 гуртів азартних ловців неординарних ракурсів. Чітка вдосконалена система судійства повинна забезпечити об’єктивність та оперативність оцінювання.

Представник громадської організації “Кривбасфотоклуб” В’ячеслав Білоус акцентував, що ФотоКвест призначається у першу чергу для аматорів. Хоча сплеск інтересу до фотосправи нерідко призводить до того, що люди починають займатись цим на професійній основі. Так, переможець минулих перегонів Володимир Жуков успішно працює у фотостудії “Імідж”, вступив до Національної спілки фотохудожників.

Тарас Затульний, Андрій Трубіцин (фото), кор. “ЧГ”
(“Червоний гірник” №136(20570))