Сім кольорів веселки

Скільки б не вдосконалювалося телебачення, скільки б незамінною не була Всесвітня павутина і скільки б значення ми не надавали розмовам в “асі”, все одно це тільки ілюзії, декоровані під справжнє життя. Цей час міг би піти на інші, цікавіші, позитивніші речі. Але щось заважає, як заважав би безнадійно зламаний велосипед у коридорі. Четвертою спробою викинути геть непотрібний хлам з голови став IV Фотоквест.

Спробою вдалою: конкурс-гра зібрав 288 хлопців і дівчат (до речі, більше хлопців, аніж дівчат), які утворили 75 цілком легальних творчо-пошукових угруповань. За статистикою організаторів, середній вік учасників – 21 рік, найменшій учасниці було 10 років, а найстаршому – 46.

Гра давно отримала резонанс серед криворізької молоді. Тематичні обрії IV Фотоквесту райдужні: сім тем, сім основних номінацій, сім кольорів веселки. Теми роздають у конвертах, і ми разом з усіма вирушаємо на пошуки фотоідей.

– Пригадую перший фотоквест, коли все робилося в один день: і суддівство, і зйомки, і нагородження, – розповідає Андрій Самойлов, професійний фотограф, член журі, – тоді почувався страшенно втомленим. Зараз же організатори близькі до досконалості.

На цей раз участь у фотоквесті займала трохи менше, ніж увесь уїк-енд. До 16.00 всі-всі-всі сходяться в молодіжно-підлітковому центрі “Шелтер +”. Тут ми здамо по 1 фото на кожну номінацію і роз’їдемось, щоб чекати на завтрашній день.

Неділя, 15.00. Палац ім. Артема забитий молодими і невгамовними. Цього разу, щоб правильно «роздати слонів», застосовують нову систему суддівства – як у фігурному катанні: відкидаються мінімальні і максимальні бали. Втім, народ більшою мірою зібрався тут навіть не заради того, щоб дізнатися назви команд-переможців, а й щоб подивитися, як впоралися з темами інші, які були цікаві й нестандартні рішення.

До речі, про назви. Були тут і «Олені в Токіо», і «Р-р-р-р-р!», і «Мелешкіна 25», і «Секта червоного утюга». Можна спокійно влаштовувати конкурс найбезглуздіших чи то найоригінальніших назв.

Ось і все. Фото оцінені. Фотоголові статуетки знайшли своїх власників (золото – у команди „K.R.E.V.E.D.K.E.R.”, друге місце – у „Креативу”, а бронзовий фотоголовий залишився у команди «2 Kadra»). Окрім того, часточку фотоквесту можна буде побачити в міській виставковій залі з 19 вересня – це теж презент деяким фотороботам від голови журі. Але гарний, цікавий і неординарний уїк-енд – це хіба не поштовх, щоб викинути зі своїх голів несправні велосипеди?!

Анна Родічкіна, редактор молодіжної редакції “ЧГ”
Фото Андрія Трубіцина, кор. “ЧГ”
(“Червоний гірник” №140(20574))